Виц: Во лудница слушаат вести


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На пациентите во психијатриската болница во Бардовци им пуштиле да гледаат вести. Во првиот ред, после секоја информација за македонската политичка ситуација, еден од пациентите почнува гласно да се смее, да се плеска по колената и да повторува:
Добро е што сум во лудница! Добро е што сум во лудница!
Докторите тајно му ги набљудуваат реакциите и едниот вели:
Колега, овој ќе треба да го пуштаме, изгледа се излечил.