Мајтап

Виц: Трпе во пеколот

Умира Трпе и оде горе во пеколот.

Седе натажен во собата со цимерот, цимерот го приметил и го прашуе:

Шо си натажен?

Ами у пеколот сум, како нема да бидам.

Море, не е тука толку лошо, еве утре понеделник, ти пииш ли?

Е како не пијам.

Е утре цел ден се пие, шо сакаш тоа, вторник се пуше, тутун, марихуана, шо сакаш тоа, не ти смета ионака си мртов, после среда, мераклија ли си за комар?

Ами сакам да играам.

Шо сакаш тоа, карти, табла,рулет цел ден, у четврток се дрогираме, со тоа како стоиш?

Имам пробано.

Хашиш, опијум, кокаин ти шо сакаш, после петок, а ти да не си педер?

Ауу не, нема шанси.

Тогаш заебано ќе биде у петок за тебе?

To Top