Мајтап

Виц: Трпе, оди до продавница

Трпана му вели на Трпе:

Трпе, ај тркни до продавница, земи едно млеко, види ако има јајца, земи 10.

Оди Трпе и се враќа, гледа Трпана што купил, па му се врекнува:

Што е ова, бре?!

Па, ете, десет млека.

Па, зошто си зел 10?!

Па, имше јајца, како што ми рече…

To Top