Виц: Скржавец ѕвони во Њујор


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Скржав човек оди во главната пошта и прашува на шалтерот кај телефонските говорници:
– Може ли да нарачам 5 секунди разговор со ЊуЈорк?
Службеничката го погледнува чудно, но кимнува со главата за согласност.
– Ѕвонете од кабина број 2.
Од кабината се слуша:
– Жено, сереше ли?!
– Да!
– Добро, чао!
Жената згрозена, но од љубопитност прашува:
– Добро, да ве прашам, што разговор беше тоа, се јавивте во Њујорк на пет секунди за да прашате дали сопругата серела?!
– Е што толку се чудите? Сере – значи јаде! Јаде – значи има пари! Има пари – значи се е во ред! Нема потреба да трошам повеќе пари за муабети на телефон.