Мајтап

Виц: Сакам пет жени

По читањето на приказната за султанот, петгодишно момче вели:
– Мамо, и јас сакам пет жени! Една ќе ме готви, втората ќе ми пее, третата ќе ме капе…
– А четвртата ќе те заспива – додава мајката.
– Не, мамо! Јас секогаш ќе спијам со тебе!
На мајката ѝ се насолзуваат очите и му вели:
– Господ да те благослови, сине мој! А кој ќе спие со твоите пет жени?
– Со нив нека спие тато!
Таткото со солзи во очите и со блажена насмевка:
– Господ да те благослови, сине мој.

To Top