Виц: Разумен компромис

Го викаат шефовите еден вработен на разговор:

Кажете ни, зошто постојано доцните на работа?

Работникот: А вие зошто постојано доцните со платата?

Шефовите: Па, нели сепак добивате плата?

Работникот: Па, нели сепак и јас доаѓам на работа?