Мајтап

Виц: Прва брачна ноќ

Прва брачна ноќ е. Луда љубов, расфлена облека насекаде, спарно, воздухот влажен…

Околу 4 часот сабајле, младоженецот и вика на невестата:

– Душо, ќе ми дадеш ли една чаша ладна вода?

Од ходникот се јавила свекрвата:

– Ване, сине, како си испотен, уште ладна вода ти фали да пиеш сега. Жива болест е тоа, синко!

To Top