Виц: Политичар на ражен

Фатиле двајца канибали еден македонски политичар и решиле да го испечат на ражен и квалитетно да се нагостат со добро згоениот функционер.

Го вртат на ражен, па едниот канибал му вели на тој што го врти:

– Не го врти толку брзо, нема да се испече внатре, нема да е вкусен.

А другиот му одговара:

– Кога го вртам бавно краде од компирите во жарот што се печат!