Виц: Пијана работа


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


После целовечерна тешка пијанка, Перо и Здравко стојат пред влезот од една зграда и го потпираат на ѕидот Миле, кој постојано паѓа. Врви една баба и ги прашува:

Што правите бре, синковци?

Еве, го потпираме Миле оти е многу пијан, па не може да стои исправен.

Како ќе стои исправен кога сте го свртеле со главата надолу бе, луѓе?!