Виц: Пецање без ракија


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Одат тројца другари на риба. Седнуваат, посегнуваат по шишето и што ќе видат, ужас – ја заборавиле ракијата дома. Го праќаат едниот да ја земе, оди тој, се враќа и што ќе види – еден од другарите го фатил другиот и јако го „работи“.
– Што правите бе вие?!
– А бе трај не прашувај, Киро падна во водата и за малку ќе се удавеше.
– Па, во тој случај му се дава вештачко дишење, а не ова!
– Е да де, така почнав…