Виц: Паранормална жена

Мујо и Хасо во кафана отвораат муабет на тема жени.

Хасо веднаш распалува и не запира со зборување, цело време опишувајќи плавуши со долги нозе и најголем број на градник, а Мујо само клима, со главата и не се изјаснува.

Хасо едно време му вика: – Добро бе друже, пола саат збориме за жени, а ти уста не отвори!

– Абе Хасо, не сум ја така прибирлив како тебе…

– Е, добро, каква жена ти би сакал да имаш? – прашува Хасо

Мујо се насмевнал и му рекол: Паранормална. Хасо збунето го погледнал па му вели: Е каква е таа паранормална? МУјо одговара како од пушка: Да има пари и да е нормална!