Виц: Опнување


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Си оди малиот Перица дома, па и вели на мајка си:

Мамо, мамо, бикот ја опна кравата!

А мајката:

Не така сине. Срамота е. Ќе кажеш: Бикот ја изненади кравата.

Другиот ден:

Мамо, мамо, бикот ги изненади сите крави!

Како така ги изненадил сите крави?

Така, го опна коњот!