Мајтап

Виц: Напалени баба и дедо

Иде деото кај попот да се исповеда и му вика: Попе, вчера бабата се наведна на замрзнивачот неш да земе, и а глеам така напучена, и ми дојди и ја и го перна, грев ли е тоа?

Ништо нема туа грешно дедо, тоа е природа, и така требе да биде.

Утре иде и бабата, и она му вика: Попе, ја вчера се наведна неш да зеам од замрзнивачот, и деото ми го перна, и мене убаво ми дојди и си траам, грев ли е тоа?

Не, не е грев, вчера дојди и деото твој, и ја му реку дека тоа е природно, и да не се замарате ич.

А уш ли сме добродојдени у црквата?

Да де, а зош прашујш?

Оти у Тинекс не сме!

To Top