Виц: Мојата вера не ми дозволува ракија


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Седи поголемо машко друштво. Еден слабичок маж од групата кој му се обраќа на
оној кој става ракија:
– Не ми ставај, нема да пијам, мојата вера не ми дозволува!
– Ти која вера си штом не пиеш ракија? – го прашува овој што тура.
Се јавува друг од тајфата:
– Не бе, другар! Жена му се вика Вера и тежи 105 килограми…