Виц: Мажот се враќа камен пијан


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Мажот се враќа од кафана, дрво пијан сабајле во седум саатот. Се дере жена му:

Абе, ти знаеш колку е саатот?

Знам бе злато колку е.

Е колку е саатот?

Дванаесет без пет е саатот.

Море глуп, саатот е седум.

А дванаесет без пет колку е мори глупа?