Виц: Мамурна професорка

Професорка, со очигледен мамурлак на лицето од претходната бурна и луда вечер, ги прашува учениците:

Што час треба да имаме сега?

Математика, професорка.

Ах, да. Математика. Пишете задача: Две девојки во една вечер испиле литар водка. Со каков ли ум испиле уште два литри црно вино?