Мајтап

Виц: Мајмунот го опнал лавот

Жеден лавот шетал низ африканската савана и здогледал мало езерце и среќен се наведнал да се напие. Од среќа му се кренал опашот.

Покрај езерото поминувало еден мајмун и го видел лавот натртен па му го опнал набрзина. Лавот додека да се свести што го снашло, мајмунот успеал да избега.

Бегал мајмунот и налетал на еден шатор, набрзина се пресоблекол како човек и седнал да чита весник. Лавот го стигнал, погледнал во шаторот и го видел мајмунот како човек што чита весник, па го прашал:

– Извинете, да не видовте еден мајмун како бега?
– Мислите на мајмнот што му го опна на лавот?!
– Леле, зарем одма во весник излезе!

To Top