Виц: Мачори на парење


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Се спремаат мачорите да одат во провод на парење, па го земаат со нив и малото мачорче на клецање и тоа да проба како е прв пат. Надвор февруари, крв ладно минус 30, ама тоа е, ќе се оди.

Излегуваат, се качуваат на еден ѕид и чекаат да поминат мачки за парење, се треси кутро мачорче од ладното, ама трпи. Врват десет, дваесет минути, пола саат, се треси мачорчето, па вели:

Другари, јас ќе поклецам уште пет минути и ќе си одам, ми студи мене.