Виц: Конкурс за работа у јака државна фирма, предност имат инвалиди…


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓Конкурс за работа у јака државна фирма, предност имат инвалиди…
Блажо се јавуе на конкурсот, комисијата го гледа, и му вика:
—Ти да не се бииш шега со нас, каа шо гледаме имаш се, раци, нози…шо ти фале….
—Абе у конфликтот 2001 нагази на мина, ми ги разнеси јајцата, и сеа неам јајца…
—Ууф лоша работа, ок, примен си, нас ни е работното време од 08h-16h.. ти дојди у 10h.
—Чек сеа, ви сте на работа од 08 саатот, а ми викаш ја да дојдам у 10 саатот, шо е работ’та…..
—Море, ни од 8 до 10 си ги драпаме јајцата, така да, оти немаш јајца, ти дојди у 10 саатот…