Виц: Калуѓерката и Свети Петар


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Починала некоја калуѓерка и оди кај Св. Петар. Тој го отвора тевтерот, запишува нешто и ја прашува:

Што имаш сторено во животот?

Доаѓам чиста. Не пушев, не пиев, не сум имала дечко и не знам што е тоа секс.

Тогаш веднаш ќе добиеш крила.

Супееер! Ќе станам ангелче! Ќе станам ангелче!

Не, не. Ќе си останеш гуска!