Мајтап

Виц: Инспектор на час по математика

Образовен инспектор ненајавено упаѓа на час по математика, ја прекинува наставничката им вели на децата:

Сега ќе поставам јас едно прашање. Во училницава има 24 деца, 1 учителка, 1 инспектор, 1 табла, 54 пара обувки, 8 креди и 6 прозорци. Колку години имам јас?

Малиот Трпе како од пушка храбро:

40 години.

Инспекторот го гледа зачудено и му вели:

Како погоди од прва?

Трпе: Па така, имам брат дома кој има 20 години и мама цело време му вели дека е полуидиот со муабетите кои ги прави.

Advertisements
To Top