Мајтап

Виц: И срцето од попот полно со радост

Попот го сретнал Трпе и му вели и Трпе го прашува:
– Здраво живо попе. Што има ново?
– Денеска венчав три пара, чедо, и сега седум срца се исполнети со радост!
– Сакаш да кажeш шест срца, попе.
– Седум, чедо. Ти да не мислиш дека ги венчав без пари?!

Advertisements
To Top