Виц: Ефикасен метод на нива


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Што е пријателе, што се потсмеваш шеретски? Што интересно ти се има случено?, го прашуваат другарите еден од друштвото.

Вчера, другари, силниот ветер ми го уништи плашилото за птици што го имав поставено на нивата. Додека да направам ново, ја замолив жена ми да оди и да ги брка птиците да не го уништуваат родот.

По некое време ми доаѓа цело јато птици, ја враќаат жена ми и цела ланска реколта од нивата што ми ја имаа украдено.