Мајтап

Виц: Едни плетат, други се „онадат“

Заминала Трпана со пријателки на бањи, па ја бара по неколку дена Трпе на телефон, да ја чуе.

Трпано, срце, што правите таму по цел ден?

Ами, како да ти кажам Трпе, златен, едни по цел ден плетат, други по цел ден се е*ат.

А ти во кои си, мори несреќнице?

Како во кои сум, нели виде дека плеталото дома си го заборавив…

To Top