Виц: Доверливи пријатели


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Маж и жена се расправаат чии пријатели знаат подобро да чуваат тајни:
– Жено, избери некој број од мојот телефон, јави се на кого сакаш, измисли нешто и прашај.
– Дај ми го телефонот ваму! (Жената ѕвони) Ало Перо, маж ми кај тебе ли е?
– Тука е, играме шах. Во ВеЦе е моментално, ама ќе ти се јави кога ќе излезе…
– Аха добро… (се врти кон сопругот) Еве сега избери и ти кој сакаш број од мојот телефон и јави се.
– (Мажот ѕвони) Ало ороспијо, ти ли си?
– На кого бе ти ороспија!! Па ти да видиш жена ти какви води дома секој ден