Виц: Блажо и свинската глава


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Шета Блажо по пазарот, и у една касапница приметил, свинска глава у излогот.

Застанал, гледа, гледа, и наеднаш вика:

Да бее, на Мара требаше фарба да и купам!