Мајтап

Виц: Бегство од лудница

Двајца луди решиле да побегнат од лудницата.
Едниот му вели на другиот:
– Излези надвор и проверете дали бодликавата жица е висока.
– Зошто?
– Ако е висока ќе се спуштиме под неа, ако е ниска ќе ја преминеме одозгора.
Излегува вториот и по некое време се враќа, а првиот го прашува:
– И, што дозна?!
– Остај, нема шанси да избегаме… Нема никаква бодликава жица.

Advertisements
To Top