Мајтап

Виц: Бабата на гости

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера.
По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува:
– Бабо за кого јадеш ти кога ќе дојдеш на гости кај нас?
– Како за кого? За мене си јадам внучко.
– Ами зошто тато вика дека јадеш за тројца!

Advertisements
To Top