Виц: Апсолвенти на државен и приватен


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Прават двајца апсолвенти на државен универзитет:

Колега, уште колку испити имаш до дипломирање?

Уште четири колега. А ти?

Уште три.

Колеги апсолвенти на приватен универзитет:

Колега,  уште колку рати имаш до дипломирање?

Уште пет. А ти?

Уште четири јас.