Виц: Ај да одморам

Си ја вози еден човек запрежната кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас:
Те молам, да одморам малку.
Човекот се уплашил и прснал да бега. Трчал околу 10 минути, се изморил и седнал да се одмори на сенка под едно дрво. По кратко време до него дотрчува и неговото куче и му вели:
Ебати коњот, не извади од памет, а?