Виц: 12 без 5

Трпана му се дере на Трпе:
– Пијаницо една! Кое време се прибра дома?!
– Во 12 без 5!
– Лажеш, ѓубре! Се врати во 7 часот сабајле.
– Па, што ти реков јас мори?! 12 без 5 колку е, а?