Мајтап

Виц: 100 евра на заем

Трпе му вели на Цветко:
– Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми требаат.
– Добро, ќе ти дадам. Ама прати ја жена ти вечерва да спие кај мене.
Трпе не сакал да ја прати Трпана, ама многу му требале парите, па и рекол на Трпана:
– Вечерва да одиш кај Цветко и добро да се претставиш зошто вети дека ќе ми даде 100 евра.
Оди Трпана вечерта кај Цветко. Ја поминува ноќта и утрото се враќа дома.
– Што се случи Трпано?! Добро ли се претстави? Ќе даде ли 100 евра?
– Абе, Цветко рече дека и 200 си заслужил да ти даде… ама нeмал!

Advertisements
To Top