Вистински масакр во Португалија: Ловџии убиле над 500 елени и диви свињи


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Ловџии во Португалија направија вистински масакр на диви животни, убивајќи се повеќе од 500 елени и диви свињи во зона за лов.

Министерот за заштита на диви Животни Жао Фернандес рекол дека чинот на 16 шпански ловци бил ужасно злосторство против природата, и дека треба да се процесира пред законот, пренесе „Би-Би-Си“.

Фотографиите од несреќнитеживотни масовно се проширија на социјалните мрежи.

Ловот во Португалија е дозволен, но не на овој начин и во оваа мера. Со ова е истребен најголем дел од популацијата на елени во Торбел туристичката зона за лов, на околу 40 километри од Лисабон.