Живот

Видете кои се најпопуларните дестинации ова лето!

„Аирбнб“ оваа година издвои одредишта кое бележат многу повеќе резервации отколку во истото време минатата година.

Ова се некои дистинации каде секогаш се бара соба повеќе, па и ова лето најпопуларни се бројните шпански летувалишта

Росарио, Мексико
Раст на побарувачка: 231 отсто
Гратче на плажа, сместено само неколку километри од границата со САД, а го красат луксузни одморалишта како и првокласни рибни ресторани.

Дестин, Флорида
Раст на побарувачка: 232 отсто
Дастин е популарно место во пролет и лето, а туристите најчесто уживаат во часови на голф и пливање во Мексиканскиот Залив.

Скарбороу, Англија
Раст на побарувачка: 258 отсто
Скарбороу е морско одморалиште уште од викторијанското време, но во последно време во него расте и културната понуда.

Ханој, Виетнам
Раст на побарувачка: 261 отсто
Главниот град на Виетнам оваа година доживеа вистински „бум“. Тоа е град со богата култура, штандови полни со храна и занимливи уметнички сцени.

Јохор Бахру, Малезија
Раст на побарувачка: 262 отсто
Иако долго време се сметал за хаотичен град, кој нема никаква специјална понуда, последните години Јохор Бахра се воздигна од пепелта. Неговите музеи и храмови никого нема да го остават рамнодушен.

Леванто, Италија
Раст на побарувачка: 313 отсто
Секако, Италија е преполна со градови и места кои треба да се видат, а еден од оние кои се помалку познати во јавноста е Леванто. Локацијата на која се наоѓа го одзема здивот, а ако сакате да го избегнете метежот, тоа е одлична алтернативна на соседна Чинкве Тера.

Салоу, Шпанија
Раст на побарувачка: 463 отсто
Салоу пред се ја краси убавата плажа во делот познат како Коста Дорада. Салоу е смесен во јужниот дел од Тарагона, а со оглед на тоа дека во близина е и познатиот забавен парк Порт Авентура, претставува идеален избор за цело семејство.

Ла Сјота, Франција
Раст на побарувачка: 675 отсто
Бројката која го изразува растот на побарувачка, кажува се. Овој романтичен град на Азурниот брег е дом на историскиот Рајски театар, едно од најстарите кина во светот.

Advertisements
To Top