Видео: Се појави лажен Ким Џонг Ун помеѓу навивачите на Северна Кореја!

Лажниот Ким Џонг Ун појде помеѓу навивачите на Северна Кореја во Пјонгчанг за да ги поздрави, а неговиот потфат не помина најдобро.

Засега е познато дека се вика Ховард, дека е од Австралија, по потекло е од Кина, а присуствуваше на хокејскиот натпревар. Тие на неговата смеа не реагираа баш најдобро. Во прв момент тотално ги уби навивачка атмосфера, а потоа го игнорираа. Наскоро се појавија момци кои се погрижија лажниот Ким да исчезне.

„Ме удираа и ми викаа нешто на корејски, беа видно нервозни“ вели Ховард. После тоа го опкружија полицајци од Јужна Кореја и не го пуштија да оди за да не настрада. Пуштен е откако натпреварот заврши.

„Ми рекоа дека ќе бидам задржан поради мојата сигурност. Им реков дека не прекршив никаков закон и не изнесував политички ставови“, вели тој.

Ховард и порано се појави на церемонијата на отворањето од ЗОИ, а тогаш друштво му правеа и лажните Доналд Трамп и Денис Алан.