ВИДЕО: Реклама со голи стјуардеси предизвика лавина од реакции

Една реклама на казахстанскиот сервис Chokotravel крена огромна фама низ социјалните мрежи, не само во оваа азиска земја, туку ширум светот. Не е разбранувана само конзервативната јавност, туку се јавија и голем број женски организации кои обвинуваат дека повторно жените се објективизираат.

Казахстанскиот сервис Chokotravel одбра проверен рецепт како да го предизвика вниманието. Направи реклама во која учествуваат голи стјуардеси, кои ги прекриваат своите гениталии со капи, додека градите им се прекриени со пребарувачот на сервисот.

Ваквата реклама крена огромна фама не само во казахстанската, туку и во целата светска јавност, а освен конзервативните кругови, рекламата ја нападнаа и бројни женски организации кои обвинуваат за објективизација на женското тело.

Погледнете ја контроверзната реклама:

Чокотравел направи иста таква реклама и со мажи, но таа засега има многу помал број на прегледи: