Костимите на француското судство од 18 век – инспирација за луксузна колекција на Louboutin

Лубутин (Louboutin) ја презентираа новата ексклузивна капсулна колекција, потпишана од страна на познатиот бренд.

Новата колекција дизајнирани чевли доаѓа како резултат на соработката со онлајн-шопинг платформата „Мода операнди“.

Колекцијата е инспирирана од костимите на францускиот суд од 18 век, а Лубутин создаде три дизајни на чевли со везени детали од сребро и злато.

Чевлите се рачно изработени и за изработка на секој чевел посебно требало 67 работни часа, во која бил вклучен тим од 6 лица.