Виц: Монах и монахиња

Се среќаваат игуменот од еден машки манастир и игуменката од женски манастир, па оваа му вели:

Оче игумене резил и брука?

Што било, сестро, што се случило?

Вчера видов како еден монах од твоите брка една монахиња од моите низ полето со раскопчана мантија.

И? Ја стигна ли?

За среќа не.

Тогаш ништо, не бил од мојот манастир, ти гарантирам.