Виц: Да ти се паднев јас


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


После Василица, некој дечко сретнува на улица своја многу згодна пријателка која ја нема видено извесно време, па муабетат:

Еј, девојко, па кај си ти, те немам видено одамна?

Еве бе фраер, што правиш?

Си одам дома од работа.

Како на работа?

Ех како, да се надеваме на подобро. Ете, да ти се пофалам, ми се падна паричката за Василица, па си викам цела година среќа ќе ме следи.

Море, да ти се паднев јас, да видиш што е среќа цела година, а не тоа парето што ти се паднало.