Вака се одбележуваше Први мај во Скопје, 1960 година


Финале Лига на шампиони: Манчестер Сити го „брка“ Пандев, Интер нема да се предаде!


Во филмот е забележана парадата што се одржа на плоштадот Маршал Тито во Скопје, по повод прославата на празникот на трудот 1 Мај 1960 година.

На парадата земаа учество работни луѓе, трудбеници, младина и пионери од целата република, претставувајќи ги своите достигнувања.

Автори Режија: Недков Кочо Сценарио: Недков Кочо Сниматели: Билбиловски Киро , Петковски Љубе , Самоиловски Мишо Монтажа: Панков Драгомир Тон: Паковски Глигор Монтажа на тон: Чемчев Вангел Лаки Асистент снимател: Петровски Иван Организатор на снимање: Ангеловски Благоја Избор на музика: Бељан Андреј. Други соработници: асистенти сниматели – Васе Василевски.