Вака изгледа и звучи колективното балканско турбофолк дно – буквално!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


„Видеото е дел од испитен труд на Факултетот за драмски уметности во Белград, а целта му е да направи преглед на домашните и регионалните (екс-Ју) песни во чии текстови доминираат мотиви на женското понижување како ултимативен доказ на љубовта кон партнерот, односно машкото насилство над жените во семејно-партнерските односи,“ објаснува авторката Ана Нинковиќ во описот. „Во користените песни, насилството се релативизира, романтизира, а неретко и се промовира.“

И не, не е баш смешно, оти овој шлајм не е забранет со закон, па младината и тинејџерите ни се секојдневно изложени на ова ѓубре.