Успехот на Хрватска во Босна се славеше и со – калашников!

Хрватска оствари голем успех на Мундијалот во Русија освојувајќи го среберото.

Успехот на Хрватска не се славеше само во оваа земја. Одредени градови во Босна и Херцеговина го славеа успехот на „коцкестите“, а при прославата беше забележана и една интересна сцена.

Во Босна во еден син автомобил кој беше прекриен со знамето на т.н Херцег Босна, победата ја славеше со – калашников!