Уште ова го немавме видено: Клуб продаде 18 играчи за да купи 10 – кози!

turcija

Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Интересен случај е забележан во Турција…

Турскиот фудбалски клуб Гулшпор кој игра во една од пониските лиги во оваа земја, продал 18 младински играч со цел да собере пари за купување на десет кози.

Клубот од продажбата на играчи заработил околу 2.500 долари, а купил десет кози од кои во иднина заработката би можела да биде уште 830 долари и тоа само од продажба на млеко.

Претседателот на клубот Кенан Бујуклеблеб изјави дека се одлучил на ваков профит поради лошата финансиска ситуација во клубот.

„Ќе имаме поголем приход. Работевме во интерес на клубот и така придонесовме за економскиот развој на државата“, изјави претседателот овој клуб за турските медиуми.