Убавициве не се од оваа планета – водата им е природна средина за опстојба


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


„Не ги бројам медалите, само сакам да го почувствувам овој момент“, согласни се двете.

Светските шампионки во уметничко пливање, Светлана Колесниченко и Светлана Ромашина, го освоија олимпискот злато во уметничко пливање и со тоа ја забетонираа својата тандемска доминација во оваа дисциплина. За Ромашина ова беше трето последователно злато во парови и рекордно шесто олимписко злато вкупно.