Цела Европа зборува за ова: Македонија имаше неверојатна статистика синоќа!


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Македонија синоќа во Скопје го совлада Гибралтар со 4:0 и го обезбеди првото место во групата.

Дека нашите фудбалери беа надмоќни покажува и неверојатната статистика, која ретко се гледа на еден фудбалски натпревар.

Да почнеме од поседот, кој беше 77-23% во корист на Македонија. Нашите фудбалери од вкупно 778 пасови имаа дури 90% успешни, додека Гибралтар од 175 паса имаше само 60% успешни.

Официјалната статистика на УЕФА вели дека Македонија имала дури 39 удари на голот, а Гибралтар ниту еден.