Advertisements
Видео

Тркалање, акање од земја и слично – ова се вика жестока трка

The Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake (во слободен превод Бркање на сирење кое се тркала по ридот Купер) е годишен настан и трка во тркалање и тумбање во која се брка пита со сирење која се пушта да се тркала надолу по ридот Купер, во близина на англиски Глочестер, во рамки на Spring Bank Holiday.

Традиционално се одржува во организација од жителите кои живеат во блиските села Брокворт, Глочестершир. На почетоците од оваа трка учество во истата земаа само овие локални жители, но денес во истата учествуваат луѓе од цел свет.

Наградата во оваа трка е пита од локалното сирење која ја бркаат учесниците.

Advertisements
To Top