Терсене табиет: Трамп го избрка шефот на кабинет – кашлал додека тој зборувал (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Додека претседателот на Соединетите Американски Држав, Доналд Трамп, даваше интервју за телевизиската станица ABC, од позадина во просторијата се слушало кашлање кое во еден момент го извади од такт првиот човек на САД и тој го прекина разговорот.

Американскиот претседател Трамп беше среде објаснување за неговите даночни проблеми кога од позадина во просторијата се слушна кашлање од некој од присутните. Изнервиран од тоа, Трамп веднаш го прекинал разговорот и му наредил на тоа лице веднаш да го напушти Овалниот кабинет.

„Тој кашла среде мојот одговор. Тоа не ми се допаѓа. Ако кашлате, ве молам, напуштете ја просторијата“ – рече претседателот на САД.

Подоцна се откри дека човекот кој кашлал и беше избркан од Овалната соба бил шефот на кабинетот на Трамп, Мик Малвејни.