Видео

„Танцот на веленцата“ – документарна филмска приказна за Вирово и Слоештица

Документарен филм од 1992 година во кој е визуелно и наративно преточена приказната за вировите, валавниците, за веленцата и луѓето што со векови со својот занает го разубавуваат амбиентот на нашето живеење.

Нека и понатаму течат силните води, нека трае вечно шумот на водата од буките и немирниот танц на веленцата во вировите.

Advertisements
To Top