Светот се грижи за судбината на дрвата: Машина за нивно пресадување

Машината популарно наречена „Црпалка на дрва“ е изум кој ќе ги радува заштитниците на природата и на животната средина.

Се работи за машинско возило оспособено да откорне дрво, без да го оштети и да го премести, за тоа да продолжи да расте. И сето тоа се случува за релативно кусо време.