Живот

СУПЕР СОВЕТИ за конзумирање на јаглени хидрати и истовремено слабеење!

Јаглените хидрати не се секогаш непријател на организмот. Дури и ако имате цел да ослабете, во нив повремено можете да уживате.

Ова го откри, тренерот Софи Ли, чии многумина клиенти дневно јадат повеќе од 200 грама јаглени хидрати, а сепак слабеат.

„Тоа го можат затоа што го контролираат вкупниот број калории и внимаваат да го оддржуваат калорискиот дефицит“, пишува таа.

Имено, кај секое дете е важно да се внесе во организмот помалку калории отколку што телото троши.

„Нема потреба да се плашите а изедете малку ориз или овошје. Би можеле да откриете дека така повеќе ќе уживате во диетата, а тоа долгорочно ќе ви помогне да бидете доследни и да постигнете подобар резултат“, предупредува Ли.

Имено, грам протеини соддржи 4 калории, колку што и грам јаглени хидрати, додека во грам масти има девет калории.

View this post on Instagram

Carbs are not the enemy, my friends! Even if your goal is fat loss, you can absolutely shed body fat while consuming carbs. 🍞🍌🍎🥔⁣ ⁣ Many of my clients are eating over 200g carbs a day and leaning out. They’re able to do this because we control for their overall calories, ensuring that they stay in a deficit (consuming less energy than they expend). There’s no need to be afraid of white rice or even some fruit. In fact, you may find that you enjoy your diet a lot more this way, which then allows you to maintain higher adherence, thus translating to solid results over time. ⁣ ⁣ If you’re a carb fiend like me and generally feel better on a higher carb diet, don’t cut them out! You may have to scale back your usual portion sizes a bit to help reduce your calorie intake, but drastic measures are not needed. ⁣ ⁣ #ilovecarbs #wholovescarbs #highcarbdiet #fatloss #eatliftthrive ⁣ ⁣ store.soheefit.com

A post shared by Sohee Lee (@soheefit) on

Advertisements
To Top